



Wednesday, 13th December 2023

Career Development Studio (for confirmed ESIs only)

National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) 5600 Fishers Lane Rockville MD 20852

Career Develop	ment Studio
07:00 – 08:00 1 hour	Arrival and security check-in at NIAID
08:00 – 08:30 30 mins	Welcome coffee
08:30 – 08:45 15 mins	Overview/Introductions
08:45 – 09:30 45 mins	NIH introduction/NIH HIV priorities
09:30 – 10:15 45 mins	Leveraging NIH and other grant funding agency resources to support your science <i>Todd Brown, Johns Hopkins</i>
10:15 – 11:00 45 mins	Meet the NIH Program Officers and coffee
11:00 – 12:00 1 hour	Crafting your career development plan: pearls from the review process Kristine Erlandson, University of Colorado; Markella Zanni, Harvard University
12:00 – 12:45 45 mins	Lunch
12:45 – 14:00 1 hr 15 mins	Grant writing: writing a winning aims page Josiane Broussard, Colorado State University
14:00 – 14:45 45 mins	Imposter thoughts and career development: let's talk about it Ericka Boone, NIH Office of Extramural Research
14:45 – 15:30 45 mins	Disseminating your findings: turning science into action Keri Althoff, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health
15:30 – 15:45 15 mins	Coffee
15:45 – 17:45 1 hr 30 mins	Science Studio breakouts
17:45 – 18:00 15 mins	Summary and close

The Career Development Studio is for confirmed ESIs only





Thursday, 14th December 2023

${\bf 25}^{th}$ International Workshop on Long-term Complications of HIV and SARS-CoV-2

Johns Hopkins University's School of Advanced International Studies (SAIS) 555 Pennsylvania Avenue NW Washington, DC 20001

Day 1	
07:00 – 08:30 1 hr 30 mins	Registrations
08:30 – 08:45 15 mins	Welcome from Session Chair
08:45 – 09:45 1 hour	Chairs: Annie Antar, Michael Peluso Roundtable and panel discussion: Post-acute sequelae of SARS-CoV-2 infection Speakers: Chen Liang, University of South Carolina; Mark Painter, University of Pennsylvania Panellists: Amy Proal, Antwon Boyette
09:45 – 09:57 12 mins	ADRLH-37 SARS-CoV-2 nucleocapsid antigen is not detected in the csf during Long COVID Allison Grubman
09:57 – 10:09 12 mins	ADRLH-61 Antigen persistence in the post-acute phase of SARS-CoV-2 infection Michael Peluso
10:09 – 10:21 12 mins	ADRLH-33 Relationship between serum cortisol level and long Covid symptoms in post-acute COVID-19 Thomas Dalhuisen
10:21 – 10:33 12 mins	ADRLH-17 Improvement of immune dysregulation and health-related quality of life in individuals with long COVID at 24-months following SARS-CoV-2 infection Chansavath Phetsouphanh
10:33 – 10:45 12 mins	ADRLH-42 A machine learning tool to operationalize Intrinsic Capacity in predicting recovery from post-acute sequelae COVID-19 Jovana Milic
10:45 – 11:00 15 mins	General discussion
11:00 – 11:15 15 mins	Coffee break
11:15 – 12:00 45 mins	Chairs: Janine Trevillyan, Mosepele Mosepele PLENARY – Pathophysiology of heart failure Speaker: Ntobeko Ntusi, University of Cape Town
12:00 – 12:15 15 mins	ADRLH-43 Temporal trends of cardiovascular disease incidence in people with HIV from 2001-2021: a multinational cohort collaboration Nadine Jaschinski
12:15 – 12:30 15 mins	ADRLH-21 Cardiovascular responses to exercise in aging adults with hiv: descriptive analysis Grace Ditzenberger





Process Comments of the Commen	
12:30 – 12:45	ADRLH-26
15 mins	The association of SHBG with targeted cardiometabolic biomarkers in black
	middle-aged men and women differs by HIV status
	Ikanyeng Dolly Seipone
10.15 10.00	
12:45 – 13:00	ADRLH-45
15 mins	Changes in the lipidome and association with vascular disease in Ugandan
	children with perinatally acquired HIV
	Sahera Dirajlal-Fargo
13:00 – 13:15	General discussion
	General discussion
15 mins	
13:15 – 14:15	Lunch break
1 hour	
1 11001	
14:15 - 15:00	Chairs: Peter Hunt, Stefan Mauss
45 mins	PLENARY – Cancer immunotherapy, checkpoint inhibitors and their toxicities
	Speaker: Elad Sharon, Dana-Farber Cancer Institute
15.00 45.45	·
15:00 – 15:15	ADRLH-31
15 mins	HIV-aviremic PLHIV with Kaposi's Sarcoma (KS) are prone to KS relapses and
	chemotherapy failure and toxicities; results from the French CancerVIH Network
	Sophie Bacquart
15:15 – 15:30	ADRLH-11
15 mins	Increased levels of FGF21 and GDF15 are associated with severity of hepatic
	steatosis and fibrosis in people with HIV
	Paula Debroy
15:30 - 15:45	ADRLH-35
15 mins	The plasma glycome is associated with liver fibrosis among people with HIV and
20	HCV co-infection
	Justine Debelius
15:45 – 16:00	ADRLH-47
15 mins	Use of Intramuscular depot medroxyprogesterone acetate worsens degradation
	of bone microarchitecture in young women living with HIV initiating TDF-
	containing Antiretroviral Therapy
	Flavia Kiweewa Matovu
16:00 16:15	
16:00 – 16:15	General discussion
15 mins	
16:15 – 16:30	Coffee break
	CONCE DICAN
15 mins	
16:30 - 18:30	Poster session
2 hours	
_ 110410	





Friday, 15th December 2023

${\bf 25}^{th}$ International Workshop on Long-term Complications of HIV and SARS-CoV-2

Johns Hopkins University's School of Advanced International Studies (SAIS) 555 Pennsylvania Avenue NW Washington, DC 20001

Day 2	
08:30 - 08:45	Welcome to Day 2 from Session Chair
15 mins	
08:45 - 09:30	Chairs: Janet Lo, Michael Dubé
45 mins	PLENARY – Cardiovascular use of diabetes drugs: mechanisms and indications
	Speaker: Michael Blaha, Johns Hopkins School of Medicine
09:30 – 9:45	ADRLH-14
15 mins	Effects of semaglutide on muscle structure and function in the SLIM Liver Study
	Grace Ditzenberger
9:45 – 10:00	ADRLH-38
15 mins	Differential changes in adipose and muscle tissue quantity and quality by
	lipoatrophy status in men living with HIV
	Curtis Tilves
10:00 – 10:15	ADRLH-23
15 mins	Switching to integrase strand transfer inhibitors and the risk of incident diabetes
	mellitus in people with HIV
10:15 – 10:30	Y Joseph Hwang ADRLH-50
10.13 – 10.30 15 mins	Dolutegravir suppresses glucose-stimulated insulin secretion in primary mouse
13 1111113	islets
	Sangwon Kim
10:30 – 10:45	General discussion
15 mins	
10:45 – 11:00	Coffee break
15 mins	Conce break
	Chaire Counting Cathin Chause Walnuter
11:00 – 11:45	Chairs: Caroline Sabin, Sharon Walmsley
45 mins	David Cooper Remembrance and Cooper Scholar winners
11:45 – 12:00	ADRLH-25
15 mins	Associations between antiretroviral regimen and changes in blood pressure:
	results from the D2EFT study
12.00 12.15	Phyo Pyae Nyein
12:00 – 12:15	ADRLH-57
15 mins	Current and temporal exposure to integrase strand transfer inhibitors are not
	associated with hypertension or arterial stiffness in people with HIV Jovana Milic
12:15 – 12:30	ADRLH-18
12.15 – 12.30 15 mins	Quantitative outcomes of a type 2 single arm hybrid effectiveness
13 1111113	implementation pilot study for Hypertension-HIV integration
	Thato Moshomo
12:30 – 12:45	ADRLH-28
15 mins	Novel mediator of vascular remodeling in HIV-associated PAH
	Laszlo Kovacs





12:45 – 13:00 15 mins	General discussion
13:00 – 14:00 1 hour	Lunch break
14:00 – 14:45	Chairs: Jordan Lake, Julian Falutz
45 mins	PLENARY – Multimorbidity and Aging (roundtable)
	Speaker: Cynthia Boyd, Johns Hopkins School of Medicine
	Panellists: Flavia Kiweewa Matovu, Carlton Smith
14:45 – 15:00	ADRLH-46
15 mins	Forecasted trends in age-related comorbidities and multimorbidity among people
	with HIV receiving ART in the US to 2030
	Parastu Kasaie
15:00 – 15:15	ADRLH-15
15 mins	Exploring and comparing biomarker profiles and comorbidity burden in people
	with and without HIV: a latent profile analysis of the AGEhIV Cohort Study
-	Manon Vanbellinghen
15:15 – 15:30	ADRLH-58
15 mins	Comorbidities burden for patients with and without HIV in the United States
	Jing Sun
15:30 – 15:45	ADRLH-40
15 mins	Longitudinal assessment of biomarkers to predict cardiovascular risk in people
	with HIV
	Janine Trevillyan
15:45 – 16:00	General discussion
15 mins	
16:00 – 16:15	Wrap up and close
15 mins	